2020. június 4.

Miért együnk fermentált ételeket?

„A fermentált élelmiszerek elfogyasztásával biztosítjuk szervezetünknek olyan hasznos baktériumokat, amikkel tulajdonképpen több ezer éve együtt élünk. A fermentálást már nagyanyáink és még az ő elődjeik is egészen biztos, hogy ismerték és készítettek zöldségekből és egyéb élelmiszerekből hasznos, egészséges, fontos fermentált táplálékot. Aztán jött a hódítás! Az élelmiszeripar elkészítette a főként ecetes, tartósítószerekkel és adalékanyagokkal dúsított késztermékeit. Amiből idő és energia ráfordítás nélkül bármennyit bármeddig betárazhat az amúgy is elfoglalt háziasszony. És még az ízük is hasonlít a régi ízekhez. Amit már nem találunk meg bennük, az az emésztőrendszerünkhöz nélkülözhetetlen feladatokat ellátó baktériumkultúrák.”

Az erjesztett ételek az ecetes, tartósított termékekkel ellentétben komfortérzetet biztosítanak, főleg a gyomornak azáltal, hogy ideális gyomorsav szintet hoznak létre.

A laktofermentálás közben lebomlanak /előemésztődnek/ a komplex tápanyagok, így szervezetünk könnyebben és tökéletesebben hasznosítja azokat. A tejsavbaktériumok tevékenységük során, megemelik az étel táperejét, és a szervezetbe jutva biztosítják a bélhámsejtek egészséges működését.

Forrás:Testszerviz.hu

Kínálatunkban jelenleg 7 féle fermentált szósz vásárolható!

Csilicsepp